Angajaţii Primăriei Capitalei s-au alăturat campaniei de donare de sânge derulate în parteneriat cu Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC), în cadrul proiectului „Societatea Împreună”.


„Am participat astăzi la această campanie şi îi încurajez pe bucureşteni să doneze sânge dacă au posibilitatea, pentru că pot salva o viaţă”, a scris primarul general, Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

„Având în vedere faptul că în România nu este atât de populară donarea benevolă, consider că împreună putem face un prim pas spre a-i ajuta pe cei din jur. Numărul mare al colegilor care au venit să doneze îmi dă speranţa că putem extinde campania pentru două sesiuni – de primăvară şi de toamnă şi chiar să organizăm în Primărie o zi specială destinată publicului larg”, a adăugat primarul, care a ţinut să le mulţumească colegilor săi care au înţeles importanţa demersului.

Toate activităţile medicale din cadrul sesiunii de recoltare sunt desfăşurate de Unitatea de Transfuzie Sanguină a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (UTS SUUMC): pregătire în vederea recoltării, examinare clinică şi paraclinică, recoltare, asigurarea asistenţei post-recoltare.

Sursă foto: Facebook Nicuşor Dan





Oncolog