Alianţa Pacienţilor Cronici din România (APCR) anunţă conferinţa de lansare a Asistentului Virtual – Agregatorul general de informaţii educative despre sănătate.


Proiectul novator, unic în România şi în Europa, reprezintă un agregator de informaţii, se arată într-un comunicat al APCR. Este un instrument online care utilizează un algoritm de valori şi comparatori cu ajutorul modelului de inteligenţă artificială pentru a răspunde întrebărilor din domeniul sănătăţii.

„Având în vedere contextul emergent în materie de tehnologia informaţiilor şi de digitalizare, Alianţa Pacienţilor Cronici din România îşi propune să pună la dispoziţia publicului larg un instrument digital simplu care permite căutarea, compararea şi afişarea contextuală a informaţiilor generale despre sănătate, acţiune care are scopul de a aduce mai aproape de utilizator informaţii precise, concise, într-un limbaj inteligibil, adaptat”, se explică.

Pe baza întrebărilor utilizatorului, aplicaţia caută informaţii în sute de surse certificate şi oferă informaţii pe toate cuvintele cheie care au legătură cu sănătatea, inclusiv informaţii orientative despre nutriţie şi psihologie.

„Încă de la înfiinţare, APCR a militat pentru facilitarea accesului pacienţilor/ aparţinătorilor/ populaţiei generale la informaţii ce ţin de sănătate pe cele mai importante patologii cronice”, se reaminteşte. Pentru a servi acestui scop, Alianţa a implementat, prin organizaţiile membre, campanii informative, proiecte ştiinţifice şi de cercetare dedicate sănătăţii.

„Considerăm că acest instrument novator va ajuta modul în care informaţia legată de sănătate va oferi o perspectivă asupra educaţiei pacienţilor/ populaţiei generale”, se subliniază.

 

 

Alergologia