De luni, 27 septembrie, centrele de vaccinare COVID-19 din municipiul Arad, amenajate de Primărie, îşi prelungesc programul, iar unele se redeschid, pentru a-i putea primi pe cei care doresc să li se administreze a treia doză de vaccin, dar şi pentru că există o tendinţă de creştere a cererii de imunizare.


Centrele de vaccinare care funcţionau din vară cu program redus la trei ore vor fi deschise şase ore, a anunţat viceprimarul Aradului, Lazăr Faur, citat de Agerpres. Două centre care fuseseră închise urmează să se redeschidă.

„Toate centrele de vaccinare din municipiu îşi vor dubla numărul de ore de funcţionare. Cele două centre închise temporar, cel din Micălaca şi cel din Vlaicu, se redeschid şi vor funcţiona câte trei ore pe zi. Extinderea disponibilităţii centrelor de vaccinare vine în contextul în care din 28 septembrie se va putea administra cea de-a treia doză de vaccin împotriva COVID-19. Remarcăm de asemenea un interes mai mare pentru imunizare, posibil pe fondul creşterii numărului de noi îmbolnăviri. Îi aşteptăm pe arădeni la vaccinare, deoarece este nevoie să trecem cu bine şi de valul patru al acestei pandemii, protejându-ne de virus”, a spus Lazăr Faur.

În judeţ vor mai funcţiona, tot de luni, 14 centre de vaccinare, în localităţile Ineu, Chişineu-Criş, Lipova, Sântana, Nădlac, Pecica, Sebiş, Curtici, Macea, Săvârşin, Vladimirescu, Gurahonţ, Vinga şi Pâncota.

 

Medic