Bărbatul împuşcat săptămâna trecută în parcarea unui supermarket din Arad a fost declarat în moarte cerebrală, iar familia a fost de acord cu prelevarea de organe, care vor salva trei vieţi.


Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, Cătălin Hreniuc, a declarat pentru Agerpres că o echipă mixtă de specialişti a realizat prelevarea de organe.

„Pacientul a fost declarat în moarte cerebrală şi, cu consimţământul familiei, o echipă mixtă de medici de la Arad, Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca a realizat prelevarea de organe. Este vorba de ficat şi rinichi, astfel că a fost oferită o nouă şansă la viaţă pentru trei pacienţi. Ficatul a fost prelevat şi transplantat la Spitalul Fundeni Bucureşti, iar rinichii, în Centrul de Transplant Cluj-Napoca”, a declarat Cătălin Hreniuc.

Bărbatul a fost împuşcat în cap, iar apoi înjunghiat în gât cu o şurubelniţă, în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, de către un bărbat care credea că victima este amantul concubinei sale.

Sursă foto: Facebook

 

 

 

Alergologia