Mai mulţi artişti voluntari din ţară urmează să decoreze Secţia de neurologie pediatrică a Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia” din Capitală. Picturile vor crea o atmosferă potrivită pentru copii, în vederea consolidării efectului terapeutic.


Pavilionul Neurologie Pediatrică 1 este o clădire cu un etaj, reparată şi extinsă, care nu a fost încă inaugurată. Are 45 paturi pentru pacienţi, se arată într-un comunicat preluat de Agerpes.

„Acţiunea se bazează atât pe studiile care au fost publicate în domeniul terapiei prin artă, cât şi pe ideea că spaţiul decorat corespunzător va putea ajuta copii care, de multe ori, sunt internaţi pe perioade de timp de ordinul săptămânilor, în scopul de a le uşura şederea în spital şi de a o transforma într-o experienţă pe cât posibil de plăcută”, precizează Lions Club Cosmopolitan Bucureşti, organizatorul evenimentului.

Decorarea secţiei cu picturi va avea efect şi asupra personalului, prin dezvoltarea unui mediu plăcut de muncă, mai spun organizatorii.

Acţiunea vizează cu precădere încăperile şi zonele în care au acces cei mai mulţi pacienţi. Printre priorităţi se numără recepţia, camera de joacă, saloanele pacienţilor, holurile, dar şi sălile de mese şi cele de tratament. Maestru coordonator va fi pictorul Laurenţiu Popa.

Lions Club Cosmopolitan Bucureşti transmite că iniţiativa poate fi susţinută prin donaţii în contul asociaţiei, achiziţii de produse sau voluntariat.

 

Pediatru