Ca parte a eforturilor de a creşte testarea anti-COVID în rândul populaţiei, membrii Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) anunţă că sunt pregătiţi să asigure efectuarea testelor antigen rapide în farmacii, cu ajutorul personalului instruit şi calificat.


Membrii ADRFR arată, într-un comunicat, că apreciază dialogul constant cu autorităţile, în această perioadă, cu scopul de a creşte capacitatea de testare şi accesul populaţiei la teste rapide disponibile în farmacii pentru detectarea infectărilor cu coronavirus.

„În acest context, admitem că este necesară instruirea personalului farmaceutic pentru testarea populaţiei pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, în conformitate cu instrucţiunile producătorului, într-un cadru reglementat, sub supravegherea Ministerului Sănătăţii, cu sprijinul Direcţiilor de Sănătate Publică, dar şi cu implicarea Colegiului Farmaciştilor din România”, se arată în document.

„Încă de la începutul pandemiei, peste 15.000 de farmacişti şi asistenţi de farmacie şi-au asumat rolul important, în prima linie, de susţinere a populaţiei, în pofida expunerii continue la riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2, aceştia fiind primii specialişti în sănătate la care apelează pacienţii. Suntem pregătiţi să facem parte din programul de testare a populaţiei prin teste rapide antigen SARS-CoV-2, efectuate de către personal instruit, activitate care deja se desfăşoară cu succes în multe dintre statele europene”, a declarat Iulian Trandafir, Preşedintele ADRFR.


Farmacist