În cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Furnizorilor de Produse Medicale (AFPM), din data de 16 februarie, a fost ales noul Consiliu Director pentru perioada 2023-2024. Urmare a votului exprimat de membrii AFPM, Ramona Ştefan, CEO Hematrom, a fost reconfirmată ca preşedinte al Asociaţiei.


Alături de Ramona Ştefan, în Consiliul Director au fost aleşi doi vicepreşedinţi: Lavinia Bughiu (Johnson & Johnson MedTech) şi Marian Sandu (Centrul de Excelenţă în Medicina de laborator şi patologie - Medcenter), se arată într-un comunicat.

Noul Consiliu Director este completat de următorii membri: Doru Iftimi (Stryker România) ca secretar general, Aida Petrescu (Medicarom Group) pe poziţia de trezorier, precum şi Georgiana Levivier (Boston Scientific) şi Răzvan Istrate (Top Diagnostics), ca membri supleanţi.

„Apreciez întreaga implicare a Consiliului Director care tocmai şi-a încheiat mandatul şi le mulţumesc membrilor Asociaţiei pentru încrederea oferită în continuare. Îmi doresc ca în noul mandat să întărim parteneriatul cu decidenţii din sănătate, oferind expertiza membrilor noştri în domeniul dispozitivelor medicale şi IVD (in vitro diagnostics), urmărind dezideratul comun de a îmbunătăţi calitatea asistenţei medicale din România. Sunt ferm convinsă că împreună putem realiza proiecte importante pentru pacienţi şi că vom sprijini domeniul de sănătate şi industria de dispozitive medicale în evoluţia sa”, a declarat Ramona Ştefan, preşedinte AFPM.

Asociaţia Furnizorilor de Produse Medicale va continua să se poziţioneze ca o voce unitară a dispozitivelor medicale şi IVD (in vitro diagnostics), care militează pentru funcţionarea transparentă a pieţei, pe principii de liberă concurenţă, în mod etic şi responsabil.

Înfiinţată în anul, Asociaţia Furnizorilor de Produse Medicale reuneşte 38 de companii membre – producători, importatori, distribuitori. AFPM este o organizaţie non-guvernamentală, profesională, independentă şi apolitică, care doreşte să promoveze accesul pacienţilor la informare şi inovare, la tehnologie şi materiale medicale moderne şi eficiente.






Farmacist