Prin această manifestare artistică de tradiţie cu scop caritabil, organizată din anul 2019, Asociaţia Română de Educaţie în Alergii se alătură din nou Iniţiativei Globale pentru Astm (GINA), dedicată Zilei Mondiale a Astmului, având în fiecare an o temă specifică.


La data de 20 aprilie, Asociaţia Română de Educaţie în Alergii (AREA) organizează expoziţia de artă fotografică „Să respirăm prin culoare”, dedicată Zilei Mondiale a Astmului, la Biblioteca Naţională a României (Mezanin Strada Mântuleasa), începând cu ora 17.00. Prin această manifestare artistică de tradiţie cu scop caritabil, organizată încă din anul 2019, Asociaţia Română de Educaţie în Alergii se alătură din nou Iniţiativei Globale pentru Astm (GINA), dedicată Zilei Mondiale a Astmului, având în fiecare an o temă specifică, se arată într-un comunicat. 

„Tema de anul acesta «Asthma Education Empowers» - importanţa educaţiei pentru persoanele care suferă de o formă de astm - se aliniază perfect cu misiunea Asociaţiei Române de Educaţie în Alergii centrată pe îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor care trăiesc cu alergii. Prin furnizarea de educaţie şi resurse, asociaţia ajută persoanele cu astm să înţeleagă mai bine boala lor şi să îmbunătăţească gestionarea acesteia, ceea ce poate duce la o viaţă mai sănătoasă şi mai activă. Astmul trebuie ţinut sub observaţie alături de o echipă medicală dedicată, care să urmărească evoluţia în timp si să recomande tratamentul necesar. Fără tratamentul adecvat, astmul poate să evolueze către o formă severă, cu multiple exacerbări ale bolii şi numeroase vizite în serviciul de urgenţă”, a declarat dr. Claudia Adriana Nicolae, preşedinte AREA, medic primar Alergologie cu peste 20 de ani de experienţă.

Astmul este o boală complexă cauzată de factori genetici şi de mediu, care este, în prezent, cea mai întâlnită boală cronică la copii şi adolescenţi la nivel global şi una dintre cele mai frecvente boli cronice la adulţi.

Expoziţia a fost posibilă datorită implicării următorilor artişti fotografi români: Luiza Marinaş, Cristina Gârleşteanu, Elena Popa, Tina Genovia şi Gabriela Panţu, care oferă o perspectivă artistică şi profundă asupra fenomenului comun, dar esenţial, al respiraţiei umane. Donaţiile strânse în urma licitaţiei de fotografii sunt dedicate proiectului Alergino – un nou program educaţional AREA pentru copiii preşcolari şi şcolari precum şi cadrele didactice, cu scopul de a transforma şcoala într-un mediu sigur şi prietenos pentru copii cu alergii.

Asociaţia Română de Educaţie în Alergii (AREA) este o organizaţie non-profit care are misiunea de a creşte gradul de conştientizare a alergiilor şi a impactului lor asupra celor afectaţi prin proiecte educaţionale, realizate cu suportul partenerilor şi sponsorilor. Comunitatea AREA este formată din familii cu copii alergici, adulţi alergici, cadre medicale (medici, asistente, psihologi), profesori şi educatori, companii şi instituţii partenere.

Foto: Luiza Marinaş





ORL