Profesioniştii şi antreprenorii din domeniul software şi tehnologie, precum şi studenţilor şi profesioniştilor din domeniul sănătăţii care au o afinitate faţă de mediul IT, se pot înscrie, până pe 9 iunie, la cea de-a treia ediţie a Hacking Health Hackathon, care se va desfăşura în 8-9 iunie.  Johnson &Johnson România va premia fiecare dintre cele trei echipe câştigătoare cu o finanţare pre-seed în valoare de 5.000 USD pentru implementarea soluţiei dezvoltate.

Johnson&Johnson România continuă colaborarea cu Smart Everything Everywhere şi lansează pentru cel de-al treilea an consecutiv Hacking Health 3.0, cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală şi de Est. Pe parcursul celor două zile de lucru, participanţi din întreaga ţară vor avea oportunitatea să îşi pună în aplicare cunoştinţele şi experienţa pentru a dezvolta platforme digitale şi educative care să faciliteze un acces îmbunătăţit la servicii medicale, tratamente şi soluţii inovatoare în domeniul sănătăţii. La fel ca şi în ediţiile anterioare, partenerii strategici ai proiectului sunt Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania).

Anul acesta, evenimentul are loc în contextul şi pe perioada Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, înainte de începerea săptămânii dedicate eHealth. Organizatorii propun participanţilor următoarele tematici:

  • Soluţii tehnice care pot contribui la prevenţia şi tratamentul pacienţilor în specializările: oncologie, hematologie şi imunologie;
  • Aplicaţii care adresează sănătatea mintală şi îmbunătăţirea calităţii vieţii din această perspectivă;
  • Dispozitive medicale ale viitorului.

Persoanele şi echipele interesate să participe sunt încurajate să se înscrie prin formularul disponibil pe website-ul oficial al proiectului, http://health-hackathon.ro, până pe data de 2 iunie 2019.

Lansată în anul 2017, iniţiativa „Hacking Health” vine în contextul în care România este unul dintre cele mai importante hub-uri IT din regiune, iar utilizarea dispozitivelor mobile este în continuă creştere. La nivel naţional, 87% dintre români deţin un smartphone şi admit că principalele beneficii oferite sunt mobilitatea şi accesibilitatea informaţiilor.  Cu toate acestea, România ocupă ultimul loc din Europa în ceea ce priveşte performanţa şi competitivitatea digitală, în opoziţie cu recomandările venite din partea instituţiilor internaţionale acreditate, atât din zona medicală, cât şi cea economică.