Tinerii medici rezidenţi şi specialişti, cu activitate şi lucrări în domeniul neuropatiei diabetice sau al piciorului diabetic, sunt invitaţi să se înscrie în competiţia pentru Premiul Neurodiab, oferit de către Societatea de Neuropatie Diabetică - Neurodiab, pentru al şaselea an la rând. Câştigătorului îi va fi sponsorizată participarea la Întâlnirea Anuală a Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD 2018), cel mai important eveniment ştiinţific european pe tema diabetului, care va avea loc în perioada 1-5 octombrie 2018, la Berlin.

”Premiul Neurodiab facilitează accesul la unul dintre cele mai importante evenimente internaţionale în domeniu, aşa cum este întâlnirea EASD, un program de educaţie medicală la care participă experţi în domeniu din întreaga lume, practic, la ultimele noutăţi şi studii în diabetologie, neuropatie diabetică, picior diabetic. Contactul cu inovaţia, cu cercetarea ştiinţifică globală în această sferă medicală pe care le oferă Premiul Neurodiab înseamnă o oportunitate şi un aport semnificativ deopotrivă, în evoluţia profesională a unui tânăr medic”, explică prof. dr. Gabriela Radulian, preşedintele Neurodiab.

Deadline: 31 mai 2018

Medicii care doresc să se înscrie în cursa pentru Premiul Neurodiab 2018 trebuie să trimită o lucrare in extenso, CV şi o scrisoare de recomandare pe adresa secretariat@nerurodiab.org până la data de 31 mai 2018. Câştigătorul va fi anunţat în cadrul Şcolii de Vară Neurodiab 2018, care are loc în perioada 19-22 iulie 2018, la Sinaia.

De asemenea, tinerii medici se pot înscrie la o serie de premii oferite de Grupul de Studiu pentru Neuropatie Diabetică – Neurodiab al Asociaţiei Europeane pentru Studiul Diabetului, care constau în sume de bani şi care vor fi acordate în cadrul Întâlnirii Anuale a Neurodiab de la Roma, în 5-7 septembrie 2018.

Astfel, medicii se pot înscrie pentru:

Premiile Neurodiab pentru Tineri Cercetători. Aceste premii, în valoare de 750 de euro, se adresează medicilor cu vârsta până în 40 de ani, care înscriu lucrări (prezentări orale sau postere) la eveniment. Candidaţii care doresc să participe sunt rugaţi să selecteze „Neurodiab young investigators award” în procesul de înscriere al abstractelor: http://www.neurodiab2018.com/index.php/abstract-submission

Premiul Angelika Bierhaus pentru cercetare experimentală. În valoare de 800 de euro, premiul este destinat specialiştilor cu vârsta mai mică de 35 de ani, care vor fi selectaţi de către membrii Comitetului Executiv Neurodiab al Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului. Candidaţii trebuie să aibă o contribuţie substanţială şi realizări importante în ceea ce priveşte cercetarea ştiinţifică şi studiile clinice din domeniul neuropatiei diabetice, să participe la întâlnirile Neurodiab şi să fie nominalizaţi de către un membru al Neurodiab. Aceştia trebuie să trimită un CV in extenso însoţit de o scrisoare de recomandare în limba engleză la adresa d.selvarajah@sheffield.ac.uk, până la data de 07 mai 2018.

Premiul Göran Sundqvist pentru cercetare clinică. În valoare tot de 800 de euro, premiul se adresează medicilor cu vârsta de până în 35 de ani, care au o contribuţie substanţială şi realizări importante în ceea ce priveşte cercetarea ştiinţifică şi studiile clinice din domeniul neuropatiei diabetice. Totodată, aceştia trebuie să fie  nominalizaţi de către un membru al Neurodiab şi să fi participat la întâlnirile Neurodiab. Selecţia  câştigătorului va fi făcută de către membrii Comitetului Executiv Neurodiab al Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului. Candidaţii sunt rugaţi să trimită un CV in extenso însoţit de o scrisoare de recomandare în limba engleză la adresa d.selvarajah@sheffield.ac.uk, până la data de 07 mai 2018.