A început testarea vaccinului BNT111 împotriva cancerului, pe bază de ARN mesager. Cercetătorii au anunţat, într-un raport publicat în revista medicală Clinical Trials Arena, că faza a doua a testelor e în curs, şi că primul pacient a primit deja serul.


Testele randomizate se vor efectua asupra 120 de pacienţi cu melanom în stadiul III şi IV, arată publicaţia Doctissimo. Ele au drept scop verificarea eficacităţii, toleranţei şi securităţii serului, combinat cu medicamentul numit Libtayo® (cemiplimab) – un anticorp monoclonal deja folosit împotriva cancerului. Va fi evaluată, separat, şi eficacitatea vaccinului în sine.

Testeul de fază a doua, realizat în colaborare cu compania americană de biotehnologie Regenron, a fost analizat şi aprobat de autorităţile de reglementare din Spania, Germania, Italia şi Polonia, la fel şi de cele din Marea Britanie, Statele Unite şi Australia.

Scopul vaccinului, dezvoltat de BioNTech, este de a ajuta organismul să facă faţă  bolii, arată oamenii de ştiinţă, printr-un răspuns imunitar adecvat.

Vaccinul a fost conceput pentru a se fixa pe patru antigeni asociaţi formelor celor mai frecvente de melanom şi pentru a impulsiona organismul să dezvolte o reacţie imunitară de apărare.


Alergologia