De la 1 februarie 2022, autorităţile austriece vor impune vaccinarea obligatorie anti-COVID. Din data de 22 noiembrie a.c., populaţia ţării intră în carantină de 20 de zile, indiferent dacă cetăţenii sunt vaccinaţi sau nu. Şcolile rămân însă deschise.


Vaccinarea devine obligatorie pentru austrieci, începând cu 1 februarie 2022, a anunţat cancelarul Alexander Schallenberg, în cadrul unei conferinţe de presă, după ce s-a consultat cu ansambul guvernatorilor regiunilor, informează Le Figaro

O altă măsură drastică va fi luată de luni, 22 noiembrie: întreaga populaţie intră în carantină, preţ de 20 de zile, după ce, anterior, carantina viza doar cetăţenii nevaccinaţi. Şcolile vor rămâne însă deschise.

Cancelarul a spus că realitatea „trebuie privită în faţă”: „În ciuda lunilor de persuasiune, nu am reuşit să convingem suficient de mulţi oameni ca să se vaccieze”, a subliniat el, arătând şi presiunea considerabilă care se exercită asupra unităţilor de terapie intensivă. „A creşte în mod durabil rata de vaccinare este singura metodă pentru a ieşi din acest cerc vicios”, a mai adăugat Schallenberg.

El a spus că doar vaccinarea este „biletul de ieşire” din pandemie.

Cu o rată de vaccinare de 66% Austria se situează uşor sub media europeană. Numărul de infectări continuă însă să crească, atingând vârfuri nemaivăzute în Austria, de la începutul pandemiei: joi, 18 noiembrie, s-au înregistrat peste 15.000 de noi infectări.

Deja în capitala Austriei s-a anunţat o manifestare împotriva măsurilor anunţate, susţinută de partidul de extremă dreapta FPÖ. Evenimentul a fost catalogat de cancelar drept „un atentat” la sistemul naţional de sănătate.


Farmacist