Oficialii europeni din domeniul sănătăţii publice au înregistrat cel puţin 134 de cazuri de salmoneloză, despre care se crede că ar fi asociate cu consumul de carne de pui infectată.


Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a anunţat că aceste cazuri de infectare cu bacteria Salmonella au fost depistate în 10 ţări din UE, precum şi în Norvegia. O persoană a murit în Austria din cauza infectării, informează dpa şi Agerpres.

Cazurile au fost raportate pentru perioada ianuarie-august 2023.

Discuţiile purtate cu pacienţi din Austria şi Danemarca au indicat că infectările cu Salmonella ar putea fi asociate consumului de carne de pui.

În urmă cu două săptămâni, autorităţile sanitare austriece şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu o posibilă legătură între salmoneloză şi kebaburile importate din Polonia. Potrivit ECDC, aproape toate persoanele care s-au îmbolnăvit în Austria au mâncat kebab cu carne de pui cu puţin timp înainte să înceapă să se simtă rău.

Investigaţiile suplimentare au descoperit că toate restaurantele implicate în cazurile de infectare au folosit kebab importat din Polonia.

 
Practica Veterinara