După 100 de ani de activitate neîntreruptă, Biofarm inaugurează una dintre cele mai moderne fabrici de medicamente din România, în urma unei investiţii de peste 35 milioane de euro. Fabrica are echipamente şi instalaţii de ultimă generaţie, precum şi softuri de automatizare care contribuie la optimizarea producţiei şi a fluxurilor logistice.


Cu o suprafaţă utilă de peste 10.000 mp şi un flux de producţie anual de trei ori mai mare decât în unitatea existentă, noua fabrică Biofarm va asigura producerea unui portofoliu complex de produse farmaceutice şi dezvoltarea acestuia cu tratamente inovative, adaptate consumatorului modern, se arată într-un comunicat. Noua unitate de producţie va avea patru fluxuri de producţie: comprimate/comprimate filmate/drajeuri, capsule moi, soluţii şi siropuri. 

Toate liniile de producţie sunt auditate şi certificate de către Agenţia Naţională a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale, conform Ghidului privind buna practică de fabricaţie (GMP), standardul de calitate care stabileşte normele de fabricaţie a medicamentelor la nivel european. Liniile de producţie sunt certificate şi EN ISO 9001.

„În laboratorul de analiză fizico-chimică există un nucleu de specialişti cu o experienţă vastă, care au acces şi la cursurile de perfecţionare continuă pentru dezvoltarea şi validarea metodelor analitice la standarde europene pentru produsele Biofarm”, se subliniază în comunicat.

„Noua unitate de producţie este una dintre cele mai importante investiţii din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani, fiind rezultatul unui plan de investiţii sustenabil. Pe o piaţă foarte competitivă suntem unul dintre cei mai importanţi producători locali, iar finalizarea acestei unităţi ne va oferi posibilitatea de creştere a capacităţii de producţie, dar şi de cercetare şi dezvoltare. Inaugurarea uneia dintre cele mai moderne fabrici de medicamente din România este startul nostru de a ne pregăti pentru următorii 100 de ani şi de a continua să ducem mai departe misiunea începută în 1921, de a acţiona mereu spre binele oamenilor”, a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

În prezent, Biofarm este cel mai important producător român de capsule gelatinoase moi, între primii trei producători români de soluţii şi suspensii pentru administrare orală şi unul dintre cei mai mari fabricanţi de comprimate şi drajeuri din România.

 

Farmacist