Cadrele medicale de la Maternitatea din Botoşani vor participa, din luna septembrie, la o serie de cursuri de pregătire profesională, a anunţat, luni, în şedinţa Consiliului Judeţean (CJ), preşedintele Doina Federovici.


Cursurile vor fi susţinute de Asociaţia Moaşelor Independente, care, în parteneriat cu UNICEF România, a pus bazele reţelei de profesionişti medicali „Grijă de Mamă”.

„Aceste cursuri pentru medici, moaşe, asistenţi medicali, infirmieri şi îngrijitori vizează aplicarea corectă a protocoalelor de îngrijire a pacientelor din Maternitate, acordarea de îngrijiri centrate pe femei şi dezvoltarea empatiei şi a spiritului de echipă în rândul personalului medical. De asemenea, se va pune un accent mare pe drepturile pacienţilor şi în special al femeii care naşte”, a afirmat Doina Federovici, citată de Agerpres.

Preşedintele CJ Botoşani a menţionat că Asociaţia Moaşelor Independente şi-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati la realizarea protocoalelor medicale, pentru situaţiile unde acestea nu există.

Cursurile pentru personalul medical din secţiile de obstetrică-ginecologie au loc după ce, pe 18 august, o tânără a murit ca urmare a neglijenţei cadrelor medicale.

Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, a murit la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital după ce a acuzat dureri şi hemoragie.





Ginecologia (1)