La solicitarea Spitalului Clinic de Urgenţă Judeţean, Consiliul Judeţean Braşov a aprobat prelungirea funcţionării, până la sfârşitul anului, a celei de a treia linii de gardă în specialitatea Anestezie Terapie Intensivă (ATI), înfiinţată temporar în contextul pandemiei.


Unitatea medicală din subordinea CJ Braşov a arătat că în secţia modulară ATI-COVID au fost trataţi, de la inaugurarea acesteia, din martie 2020, un număr de 1.192 pacienţi, dintre care cei mai mulţi au fost internaţi anul trecut – 720, informează Agerpres.

Conform conducerii SCJU Braşov, la cele 910 paturi aprobate în structură, unitatea medicală are 13 linii de gardă, dintre care 2 în specialitatea ATI pentru pacienţi non-COVID.

Numărul de medici în această specialitate care pot acoperi o a treia linie de gardă este 16, plus alţi patru care urmează să fie angajaţi prin concurs în această perioadă, iar costul lunar al liniei de gardă este de 43.000 lunar, sumă ce se încadrează în bugetul instituţiei pe acest an.

Linia suplimentară de gardă în ATI a fost aprobată anul trecut, prin Hotărârea CJ Braşov, pe perioada pandemiei de COVID-19.

 



ORL