Noul centru de educaţie continuă şi simulare a fost inaugurat marţi, 3 septembrie, la sediul Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), din strada Avrig din capitală.

Cu ajutorul manechinelor şi aparaturii, asistenţii medicali şi moaşele vor putea învăţa şi exersa proceduri şi tehnici de îngrijire precum: resuscitarea cardiopulmonară (BLS) la adulţi şi copii, monitorizarea semnelor vitale (puls, respiraţie, tensiune arterială), EKG, administrarea medicamentelor, injecţiei intradermice, subcutanate, intramusculare şi de abord venos, sondajul gastric, sondajul vezical la femei, îngrijirea traheală, simularea intervenţiei în cazul tulburărilor de ritm cardiac, managementul plăgilor, managementul sarcinii normale, îngrijirea nou-născutului etc.

„Este o realizare importantă şi deosebită, de aceea considerăm că merită atenţia profesioniştilor din sănătate şi a pacienţilor din Bucureşti. Centrul este dezvoltat pe două etaje, respectiv etajul doi şi etajul trei însumând 540 de metri pătraţi, din care sala de simulare are aproximativ 100 de metri pătraţi”, a declarat Carmen Mazilu, preşedintele OAMGMAMR Filiala Bucureşti.

Carmen Mazilu, preşedintele OAMGMAMR Filiala Bucureşti
Carmen Mazilu, preşedintele OAMGMAMR Filiala Bucureşti

Ana Mareş, vicepreşedinte OAMGMAMR Filiala Bucureşti, a precizat că a fost demarat un parteneriat cu Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii din Birmingham, Marea Britanie, în vederea „dezvoltării unei bune practici privind folosirea echipamentelor auxiliare, reprezentate de dispozitive simple sau complexe, mecanice sau electrice de mobilizare şi manevrare a pacientului”.

În cadrul viitoarelor cursuri, grupele nu vor depăşi 20 de persoane, astfel încât fiecare cursant să poată exersa tehnicile pe manechin.