Peste 4.300 de consultaţii medicale în regim gratuit în domeniile dermatologiei şi endocrinologiei - acesta este rezultatul celor peste 330 de ore de activitate realizate de 26 de medici rezidenţi şi specialişti, angrenaţi într-un amplul program de voluntariat pe litoralul românesc.


A doua ediţie a campaniei „Asumă-ţi să fii sănătos!” – Litoral 2022, a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, realizată în parteneriat cu Societatea Română de Dermatologie (SRD) şi Societatea Română de Endocrinologie (SRE) şi cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale şi al Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa a înregistrat un nou succes, se spune într-un comunicat al UMFCD.

În perioada 15-20 august, toţi cei care au dorit să beneficieze de un consult medical gratuit i-au putut întâlni pe medicii voluntari aflaţi în puncte special amenajate pe plajă (corturi generoase puse la dispoziţie de către Ministerul Apărării Naţionale) în staţiunile Costineşti, Neptun, Olimp, Saturn şi Mangalia.

Numărul turiştilor incluşi în campania de prevenţie a fost „mai mult decât semnificativ”: s-au contabilizat, la final, peste 4.300 de consultaţii, dublu numărului înregistrat în prima ediţie a campaniei – 2.066.

Din cele 4.374 consultaţii medicale, 2.014 au fost consultaţii de dermatologie pentru screening melanom, 1.525 de consultaţii pentru screening sindrom metabolic şi 835 de consultaţii pentru screening osteoporoză.

„Rezultatele record înregistrate anul acesta în cadrul celei de-a doua ediţii a campaniei noastre de prevenţie Asumă-ţi să fii sănătos! – Litoral 2022 ne demonstrează încă odată că interesul oamenilor de a preîntâmpina apariţia unor posibile afecţiuni este unul foarte mare, putem spune dublu faţă de cel înregistrat anul trecut când totuşi, acţiunile de screening s-au derulat sub condiţiile restrictive impuse de pandemia COVID-19, şi în acest context nu putem decât să le mulţumim tuturor turiştilor care au trecut pragul campaniei şi să le promitem că vom reveni şi în 2023 la Malul Mării pentru a le oferi noi consultaţii în cele două importante specialităţi medicale, dermatologie şi endocrinologie”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

El a ţinut să precizeze că rezultatele campaniei nu putea fi obţinute fără sprijinul medicilor dermatologi şi endocrinologi, al coordonatorilor lor, al Ministerului Apărării Naţionale, al Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, al echipelor SMURD şi SALVAMAR, precum şi al Societăţilor Române de Endocrinologie şi Dermatologie.





Oncolog