Guvernul canadian a anunţat că de sâmbătă, 1octombrie, vor înceta toate restricţiile sanitare la graniţe, care vizează combaterea răspândirii COVID -19. Nu se va mai solicita vaccinarea obligatorie la intrarea în ţară.


Călătorii nu vor mai avea obligaţia de a fi supuşi unui screening, plasaţi în carantina sau izolaţi, informează AFP şi Agerpres.

„Credem că suntem acum în măsură să modificăm abordarea frontierelor internaţionale”, a declarat Dominic LeBlanc, ministrul Afacerilor Interguvernamentale, care a adăugat că „situaţia sanitară s-a ameliorat mult”.

Anterior, persoanele cu vârsta de peste 12 ani trebuiau să fie vaccinate pentru a intra în Canada sau să fie supuse unui test de screening înainte de intrare, la sosire, şi să fie plasate în carantina timp de 14 zile.

Teste aleatorii au fost de asemenea în vigoare pentru cei vaccinaţi, Canada impunând purtarea măştii în avioane şi trenuri.

Potrivit guvernului canadian,la ora actuală transmiterea virusului are loc în principal în ţară. Purtarea măştii este încă recomandată.

 



ORL