Canapeaua ROZ revine în 2024 cu cea de-a treia ediţie, un eveniment dedicat conştientizării şi prevenirii cancerului mamar, organizat de Asociaţia R.O.Z. şi Asociaţia Împreună pentru Viaţă.


Iniţiativa oferă „un spaţiu sigur şi deschis”, în care femeile pot împărtăşi experienţe, pot primi suport şi informaţii de la specialişti, toate într-o atmosferă plină de empatie şi solidaritate, se arată într-un comunicat.

„Canapeaua ROZ a fost creată din dorinţa de a oferi sprijin celor care se confruntă cu diagnosticul de cancer mamar, precum şi de a pune accent pe importanţa prevenirii. Fiecare ediţie a Canapelei ROZ aduce împreună pacienţi, medici, psihologi şi familii, care împărtăşesc resurse esenţiale şi soluţii concrete pentru a sprijini atât procesul de diagnosticare timpurie, cât şi perioada post-diagnostic”, afirmă Delia Grigoroiu, fondator al Asociaţiei R.O.Z.

La rândul său, Cătălina Dinu, fondator al Asociaţiei Împreună pentru Viaţă, adaugă: „Educaţia şi prevenirea sunt cheia pentru a reduce povara cancerului mamar. De aceea, Canapeaua ROZ este nu doar un loc de discuţie, ci şi un apel la acţiune pentru toate femeile din România de a-şi prioritiza sănătatea şi de a participa la screening”.

În cadrul ediţiei din 2024, evenimentul îşi propune să evidenţieze rolul crucial al colaborării dintre specialişti şi pacienţi în prevenirea şi diagnosticarea timpurie a cancerului mamar. Evenimentul include sesiuni interactive, prezentări şi discuţii cu experţi din domeniul oncologic, chirurgi, psihologi şi nutriţionişti, care vor aborda teme esenţiale legate de sănătatea femeii, în acest context.

Evenimentul, care va avea loc pe 16 octombrie, în Parcul Cişmigiu, este susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti şi va fi transmis online, pentru a permite participarea unui număr cât mai mare de persoane. De asemenea, sesiuni de întrebări şi răspunsuri vor fi organizate pe reţelele sociale, oferind ocazia participanţilor să interacţioneze direct cu specialiştii.

Cancerul mamar rămâne principala cauză de mortalitate prin cancer în rândul femeilor din România, reprezentând mai bine de un sfert din toate cazurile de cancer diagnosticate la persoanele de sex feminin, se mai arată.

 

 


Ginecologia (1)