Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduieşte, pe 28 noiembrie 2023, un eveniment dedicat proiectului „Studentul de azi, antreprenorul de mâine!”, în cadrul căruia 21 de studenţi antreprenori au câştigat granturi în valoare totală de 1,3 milioane de euro.


Astfel, studenţii câştigători îşi prezintă poveştile de succes în cadrul reuniunii programate în Aula Magna „Mihai Şerban” - reuniune la care participă şi prof. dr. Cornel Cătoi, rectorul USAMV Cluj-Napoca, echipa de implementare a proiectului precum şi partenerii acestuia, se arată pe site-ul universităţii.

În cadrul proiectului, 342 de studenţi care au constituit grupul ţintă au fost pregătiţi pentru a deveni antreprenori, urmând cursuri certificate de către Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC). În urma concursului planurilor de afaceri, 21 de studenţi au fost declaraţi câştigători ai schemelor de minimis, care s-au acordat după cum urmează: 5 granturi x 100.000 de euro, 6 granturi x 60.000 de euro, 4 granturi x 50.000 de euro şi 6 granturi x 40.000 de euro.

„Studenţii câştigători îşi vor prezenta afacerile care le-au transformat viaţa şi ne vor împărtăşi provocările cu care s-au confruntat, începând din 29 iunie 2022, data semnării contractelor de subvenţie. Pentru a ne asigura că vor avea afaceri de succes i-am susţinut prin activităţi de tipul întreprinderilor simulate, prin efectuarea de stagii de practică şi prin oferirea unui pachet integrat de servicii personalizate constând în consiliere, consultanţă şi mentorat pentru asigurarea înfiinţării şi derulării afacerilor. Împreună cu conducerea universităţii şi cu partenerii noştri ne bucurăm că am avut oportunitatea implementării acestui proiect de succes şi am contribuit astfel la transformarea viselor în realitate pentru studenţii beneficiari”, a declarat managerul de proiect, prof. dr. Ioana Pop, prorector didactic în cadrul USAMV Cluj-Napoca.

Sursă foto: Facebook USAMV Cluj-Napoca

 

 Practica Veterinara