Asociaţia Sus Inima a inaugurat, la Bucureşti, un nou Centru de Suport Oncologic. Este a treia astfel de unitate din România, după cele deschise la Sibiu şi Timişoara.


Potrivit unui comunicat preluat de Agerpres, scopul acestor centre este de a sprijini persoanele cu diagnostic oncologic, punându-le la dispoziţie, în mod gratuit, navigatori oncologici, psihoterapie, second opinion, terapie prin artă, asistenţi sociali, oportunităţi de socializare, grup de sprijin, nutriţie.

„Suntem foarte mândri să anunţăm deschiderea noului Centru de Suport Oncologic de la Bucureşti şi suntem recunoscători că avem posibilitatea să oferim sprijin prin specialiştii pe care i-am găsit şi persoanelor afectate de cancer din Capitală şi împrejurimi, la doi ani şi jumătate de când am inaugurat Casa Sus Inima Bucureşti, care oferă cazare gratuită persoanelor care vin la radioterapie şi chimioterapie din judeţele limitrofe”, a declarat Carmen Chindriş, directorul executiv al Asociaţiei Sus Inima.

Noul centru de suport oncologic se află la patru minute de mers pe jos de Casa Sus Inima Bucureşti, inaugurată în noiembrie 2020 şi situată pe strada Luigi Cazzavillan din Sectorul 1. Acolo sunt cazate, în mod gratuit, persoane cu diagnostic oncologic care fac radioterapie şi nu au unde să locuiască pe perioada tratamentului.

Prima Casă Sus Inima a fost inaugurată în anul 2019 la Sibiu.

În anul 2022, asociaţia respectivă a oferit, în cele două Case Sus Inima şi prin Centrul de Suport Oncologic din Sibiu, 4.385 de nopţi de cazare persoanelor cu diagnostic oncologic care fac radioterapie, 3.212 mese calde, 1.429 de sesiuni de terapie unu la unu, 64 de grupuri de suport, 24 de sesiuni de art-terapie, 30 de planuri de nutriţie, 48 de cazuri de second opinion. Asociaţia a îndrumat 660 de persoane prin navigator oncologic.

Sursă foto: Facebook Sus Inima
 

 


Pediatru