Peste 250 de medici specialiști neurologi și rezidenți, cercetători și profesori universitari vor participa timp de o săptămână, în perioada 30 iunie-6 iulie, la simpozionul Zilele Neurologiei Românești și Școala de vară internațională în neurologie (RoNeuro Brain Days și International School of Neurology), organizate consecutiv de Societatea pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității (SSNN) și Societatea Română de Neurologie (SRN), la Eforie Nord.

Comunicat de presă transmis de Societatea pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității informează că la cele două evenimente sunt așteptați peste 250 participanți din 11 țări (Suedia, Germania, Israel, Marea Britanie, Austria,Polonia, India, Italia, Ungaria, Republica Moldova și România) — medici specialiști neurologi și rezidenți, cercetători și profesori universitari. În programul celor două manifestări sunt planificate sesiuni științifice în cadrul cărora 43 de vorbitori, reprezentând cele mai importante universități internaționale, vor prezenta 70 de teme din cercetarea medicală neurologică, o parte importantă din program fiind rezervată și sesiunilor de prezentare a unor cazuri medicale de strictă specialitate.

În cadrul celor două evenimente urmează a fi prezentate cele mai recente noutăți la nivel mondial în privința cercetării științifice medicale din sfera neurologiei, fie că este vorba despre accidentele vasculare cerebrale (AVC), bolile Parkinson și Alzheimer, despre scleroza multiplă sau despre traumatismele cranio-cerebrale (TBI) — precizează sursa citată.

"Putem considera că reuniunea celor două evenimente care integrează abordarea atâtor patologii, atât din punct de vedere al practicii clinice, cât și din perspectiva cercetării științifice medicale sunt meritorii atât pentru neurologia românească, cât și pentru medicină în general, iar pe parcursul celor șapte zile de dezbateri științifice vom asista la un record din punct de vedere al informațiilor prezentate de către specialiștii din neurologia mondială", precizează prof. dr. Dafin Mureșanu, președintele SSNN, potrivit comunicatului de presă.