Un studiu publicat de revista „Frontiers in Pediatrics” arată că SARS-CoV-2 nu se transmite de la mamă la făt. Studiul a fost realizat de cercetători chinezi care au ţinut sub observaţie patru bebeluşi născuţi din mame infectate într-un spital din Wuhan (China), epicentru al pandemiei de coronavirus. Bebeluşii nu au dat semne de infecţie la naştere şi au continuat să fie sănătoşi, potrivit revistei „Frontiers in Pediatrics”, citată de Agerpres.

Cele patru mame au născut într-un spital din Wuhan în timp ce erau infectate şi niciunul dintre sugari nu a dezvoltat vreun simptom grav asociat cu SARS-CoV-2, cum ar fi febra şi tusea, mai arată Frontiers in Pediatrics.
Cu toate acestea, medicii chinezi au izolat toţi bebeluşii în unităţi de terapie intensivă. Trei din patru nou-născuţi au fost testaţi negativ pentru infecţie respiratorie acută, în timp ce mama celui de-al patrulea bebeluş a interzis medicilor să facă testul.
Unul dintre nou-născuţi a avut o problemă respiratorie minoră timp de trei zile, care a fost tratată cu ajutorul ventilaţiei mecanice neinvazive, iar doi bebeluşi, inclusiv cel care avea probleme respiratorii, au avut erupţii cutanate care au dispărut de la sine.

„Este imposibil să concluzionăm dacă există o conexiune între aceste probleme medicale şi COVID-19. Nu suntem siguri dacă iritaţia este o consecinţă a infecţiei cu acest coronavirus", a subliniat Yalan Liu, de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Huazhong şi de la Departamentul de Pediatrie de la Spitalul Unional din Wuhan.

Cei patru bebeluşi sunt sănătoşi, iar mamele lor s-au recuperat complet.

În pofida rezultatelor acestui studiu, care urma să fie dat publicităţii luni, autorii atrag atenţia că este nevoie de mai multe investigaţii asupra altor aspecte ale posibilei infecţii cu COVID-19 la nou-născuţi şi copii.