În şedinţa din 27 aprilie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) au fost aprobate mai multe proiecte de hotărâre. Unul a aprobat deschiderea unui centru drive-through de vaccinare, în Piaţa Constituţiei, altul a dat undă verde trecerii din domeniul public în domeniul privat al Capitalei a unui corp de clădire de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.


Centrul din Piaţa Constituţiei va funcţiona de joi, 29 aprilie, şi va avea patru puncte de vaccinare, unde oamenii vor fi imunizaţi fără să coboare din maşină şi fără programare prealabilă, a spus primarul general Nicuşor Dan, citat într-un comunicat de presă.

Tot în legătură cu sănătatea publică, s-a aprobat trecerea din domeniul public în domeniul privat al Capitalei a unui corp de clădire aparţinând Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu. Construcţia urmează să fie demolată pentru ca, în loc, se se ridice un nou corp de clădire, cu finanţare din partea Băncii Mondiale.
Se are în vedere construirea Centrului de arşi şi reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului, pentru o mai bună poziţionare şi conectare a departamentului Urgenţă, ATI şi Chirurgie.

 

ORL