China a raportat luni cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19 din ultimele şase luni, în pofida numeroaselor lockdownuri care au perturbat economia şi viaţa cotidiană. Politica „zero COVID”, în vigoare de aproape trei ani, include lockdownuri repetate, testări PCR în masă şi o carantină obligatorie la sosirea din străinătate, măsuri care vor continua să fie aplicate.


Reprezentanţii acestei naţiuni au anunţat că vor continua „neclintit” politica „zero COVID”, risipind speranţele pieţelor financiare în privinţa unei relaxări permise de Beijing - ultima mare economie care aplică protocoale sanitare radicale, informează AFP şi Agerpres

Ministerul chinez al Sănătăţii a anunţat luni aproape 5.500 de noi cazuri de coronavirus, multe dintre ele în provincia de coastă Guangdong (sud), un important centru de producţie.

În Zhengzhou (centru), cea mai mare fabrică de iPhone din lume este în continuare închisă.

Drame legate de restricţiile anti-COVID apar cu regularitate în China. Sinuciderea unei femei în vârstă de 55 de ani din oraşul aflat în carantină Hohhot, în Mongolia Interioară (nord), a stârnit un val de proteste la sfârşitul săptămânii trecute, fiindcă restricţiile anti-COVID au împiedicat intervenţia serviciilor de urgenţă. Aşa cum se întâmpla uneori în anumite cartiere, uşile de acces la clădirea rezidenţială au fost sigilate, pentru a împiedica orice intrare şi ieşire.

 

 ORL