În perioada 20 ianuarie – 23 februarie 2024, prima echipă alcătuită din şase medici, chirurgi şi anestezişti, din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara, va beneficia de expertiza prof. univ. dr. Eugen Săndică, coordonatorul Clinicii de Chirurgie a Malformaţiilor cardiace din cadrul Centrului de Boli Cardiace din Bad Oeynhausen (Germania).


Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara anunţă că a devenit gazda proiectului „Speranţa Trăieşte în Inimile Copiilor”, iniţiat de Rotary Club Timişoara. Această colaborare are ca scop susţinerea şi dezvoltarea calităţii serviciilor medicale pentru copiii cu afecţiuni cardiace, prin specializarea medicilor în chirurgia pediatrică în Germania, se arată într-un comunicat.

În octombrie a anului trecut, Rotary Club Timişoara a organizat un spectacol caritabil, prin care s-au strâns fondurile necesare pentru prima echipă de medici timişoreni care va fi primită la Bad Oyenhausen.

Această primă echipă va beneficia de experienţa şi îndrumarea prof. univ. dr. Eugen Săndică, coordonatorul Clinicii de Chirurgie a Malformaţiilor Cardiace din cadrul Centrului de Boli Cardiace din Bad Oeynhausen, Germania. Obiectivul este să ofere acestor medici o pregătire superioară, într-un domeniu în care, în România, se înregistrează un deficit de specialişti.

Fondurile necesare programelor de instruire, inclusiv transportul, cazarea şi masa, sunt acoperite de Clubul Rotary Timişoara, partener al Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara.

O altă echipă de medici urmează să plece în Germania în perioada lunilor martie – aprilie, pentru acelaşi tip de activitate profesională.

Sursă foto: Rotary Club Timişoara


 



Oncolog