Asociaţia Medicilor Independenţi (AMI) susţine, în această perioadă dificilă, eforturile statului român de a face faţă solicitărilor medicale pentru pacienţi, altele decât cele legate de COVID-19. Ajutorul AMI vine în contextul în care problemele de sănătate ale bolnavilor cronici nu dispar, tratamentele şi procedurile medicale de care au nevoie trebuie oferite fără sincope.

Comunitatea AMI pune la dispoziţie toate specialităţile conexe şi face tot posibilul să degreveze instituţiile sanitare de stat prin susţinerea aceluiaşi ritm de intervenţii chirurgicale care nu sufera amânare şi să gestioneze rapid şi integral problemele medicale ale pacientului legate de prevenţie/screening, diagnostic de certitudine, soluţii terapeutice, act chirurgical şi post-terapii, lăsând, astfel, locuri de spitalizare şi Anestezie Terapie Intensivă libere pentru pacienţii cu COVID-19.

Doctorii din comunitatea AMI au luat toate măsurile de siguranţă necesare, conform deciziilor autorităţilor sanitare, astfel încât să poată asigura continuitatea actului medical, astfel:

             • Majoritatea clinicilor din reţeaua AMI rămân deschise

             • În interiorul clinicilor au fost luate măsuri speciale pentru siguranţa pacienţilor şi a personalului, în acord cu normele comunicate de autorităţile sanitare în contextul îmbolnăvirilor cu COVID - 19

              • Clinicile din comunitatea AMI sunt în contact permanent între ele şi, în caz de nevoie, îşi acordă suport pentru ca niciunui membru din comunitate să nu-i lipsească materiale sanitare sau alte tipuri de resurse necesare desfaşurării actului medical

             • Medicii din comunitatea AMI oferă suport telefonic pacienţilor care trebuie să evite orice deplasare care nu este absolut necesară în această perioadă

                • Pentru cazurile de pacienţi cronici sau cu afecţiuni complexe, cum este cazul pacienţilor cu diagnostic oncologic, acolo unde clinicile din AMI au infrastructura necesară, preiau aceşti pacienţi pentru a degrava sistemul de stat care în această perioadă are nevoie de resurse pentru a se ocupa de pacienţii infectaţi cu COVID-19.

Pacienţii cu afecţiuni cardiace, diabet şi cei care suferă de diverse forme de demenţe sau au un diagnostic cronic, oncologic, spre exemplu, potrivit datelor la nivel internaţional, sunt cei mai sensibli în faţa COVID-19. Şi de aceea este extrem de important ca tratamentul lor să fie făcut fără întreruperi în această perioadă.

„Este un moment greu pentru care noi, ca medici, ne-am pregătit toată viaţa profesională de până acum şi este important să fim solidari, să încercăm să limităm efectele cumplite ale acestei pandemii. Încercăm să preluăm din presiunea pe care sistemul sanitar de stat o resimte, să rezolvăm cât mai multe dintre solicitările bolnavilor, să găsim opţiuni de tratament chiar şi de la distanţă pentru cei cu probleme a căror rezolvare chiar nu suportă amânare”, a declarat Dr. Wargha Enayati, membru fondator AMI.

„În interiorul Centrului Dr. Leventer, am luat măsurile de selecţie şi igienizare necesare pentru ca pacienţii să fie în siguranţă, la fel şi personalul medical. Tratăm bolnavi de cancer pentru care intervenţiile la timp sunt vitale şi care nu pot aştepta să primească îngrijirile de care au nevoie. E un moment în care noi, ca breaslă, trebuie să dăm dovadă mai mult ca oricând de responsabilitate şi solidaritate şi să facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a diminua presiunea pe care colegii noştri din sistemul de stat, aflaţi în prima linie în bătălia cu noul coronavirus, o resimt”, a precizat Dr. Mihaela Leventer, membru fondator AMI.

„Pacienţii noştri au nevoie de îngrijiri permanente şi, în această perioadă, au nevoie de terapii, de tratamente. Pacienţii noştri au probleme de sănătate, care nu sunt mici. Cred că este extrem de important ca noi, cadrele medicale, să respectăm toate regulile de igienă şi să fim alături de bolnavii pe care-i avem în grijă, pe termen lung. E prima oară când cadrele medicale sunt în mijlocul unei bătălii şi e important să fim responsabili şi să luăm deciziile bune”, a completat Dr. Ovidiu Palea, membru fondator AMI.

Asociaţia Medicilor Independenţi a luat naştere pentru a oferi pacienţilor un acces mai uşor la tratamente integrate, pentru a pune medicii în contact direct, în aşa fel încât să rezolve în timp mai scurt şi eficient cazurile complexe. Acum, dezideratul de la care a plecat această comunitate îşi arată beneficiile practice.

Medicii din cadrul AMI au retransmis mesajele autorităţilor sanitare în comunităţile lor şi le-au dublat cu mesaje punctuale pentru pacienţii cu anumite patologii, considerând că informarea corectă este vitală în această perioadă.

Membrii AMI, care asigura tratamentul pacienţilor, în această perioadă, pot fi contactaţi accesând numărul de telefon: 021/ 222 1370.

Clinici/cabinete medicale AMI:

Dr. Leventer Center, Intermedicas, Centrul Medical Provita, Clinica şi Spitalele Wellborn, Otomed, Elgin Med ,Green Onco Medical, Personal Genetics, Zetta, ILRO Medical, BB Care Medical, Rosana Medical, Mondoped pediatrix, Centrul Medical Bellanima, Neuroaxis, Clinica Somnolog,  Policlinica Sala Palatului, SuperDiet, Digest Med, Clinica Oana Nicolau, Artro Sport Clinic Coloana Medicală, CMI Prof. Dr. Craiu Dana, PFA Prof. Sidenco Elena Luminiţa, Mediplus, Clario, Clinica Donna, Evomed, Osteodensys.