Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca va fi dotat cu un sistem de ventilare mecanică, filtrare şi tratare a aerului, în valoare de peste 13,3 milioane de lei, finanţat din fonduri europene, a informat Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.


„Un nou pas pentru creşterea siguranţei pacienţilor Spitalului de Boli Infecţioase. Consiliul Judeţean Cluj a publicat în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) anunţul privind achiziţionarea serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru amenajarea unui sistem de ventilare mecanică, filtrare şi tratare a aerului în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, unitate sanitară aflată în subordinea forului administrativ judeţean. Cu o valoare estimată de 13.317.610 lei, lucrările vor avea loc în cadrul proiectului cu finanţare europeană (...) câştigat de Consiliul Judeţean şi care vizează «Creşterea siguranţei pacienţilor spitalelor din municipiul Cluj-Napoca ce utilizează fluide medicale»”, se arată într-un comunicat, preluat de Agerpres

Potrivit sursei citate, conceptul sistemului este unul nou, care se diferenţiază de alte sisteme de ventilaţie şi tratare a aerului prin automatizarea acestuia la cerinţele spitalului, în special cele referitoare la monitorizarea oxigenului din interiorul secţiilor şi implicit a saloanelor, astfel încât, în cazul detecţiei unui nivel crescut de oxigen, raportat la volumul de aer dintr-o încăpere, sistemul va fi capabil de evacuarea acestui aer.

„Lucrurile evoluează bine în ceea ce priveşte acest proiect european de importanţă majoră. Dorinţa noastră este aceea de a contribui atât la organizarea şi funcţionarea instituţiei medicale în condiţii de maximă siguranţă, cât şi la îmbunătăţirea calităţii mediului spitalicesc şi a aerului pe care îl respiră pacienţii şi personalul medical”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, citat în comunicat.





Alergologia