Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti face un apel către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru rezolvarea cu rapiditate a disfuncţionalităţilor din sistemul SIUI. Nefuncţionalitatea totală sau îngreunată a sistemului perturbă activitatea în toate sectoarele medicale, cu impact direct asupra pacienţilor.


„Ştim că noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost numit de puţin timp în funcţie, dar lansăm acest apel, mai ales având în vedere că actualul preşedinte al CNAS, doamna dr. Valeria Herdea este medic de familie, deci înţelege cu atât mai bine problemele cu care se confruntă colegii săi. O rugăm pe doamna preşedinte a CNAS să întreprindă acţiuni concrete pentru rezolvarea situaţiei şi, eventual, să se realizeze o comunicare din partea Casei către comunitatea medicală în legătură cu problematica SIUI şi cu soluţiile posibile pe termen scurt, mediu şi lung pentru îmbunătăţirea activităţii medicale în contextul sistemului SIUI”, a declarat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti,.

„Înţelegem că remedierea acestui sistem nu poate fi realizată peste noapte, dar este important să fie identificate soluţii pentru a asigura funcţionarea continuă a sistemului printr-o activitate de mentenanţă adecvată”, se adaugă în mesajul publicat pe pagina de Facebook a CMMB.

Trebuie să se stabilească un termen clar pentru implementarea unei noi versiuni a sistemului, care să fie pus la dispoziţia comunităţii medicale şi care să răspundă nevoilor acesteia.

„Am citit despre medici care încearcă să utilizeze sistemul, validând date în timpul lor liber, adesea în timpul serii sau al nopţii, când interacţiunile în sistem sunt mai puţine. Această abordare demonstrează dedicarea lor faţă de pacienţi, faţă de actul medical şi evidenţiază necesitatea unei soluţii imediate pentru problemele cu care se confruntă”, a adăugat prof. univ. dr. Cătălina Poiană.
 

 




Medic