Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o hotărâre pentru acordarea de asistenţă umanitară şi de urgenţă Ucrainei, în urma unei solicitări formulate de autorităţile de le Kiev.


Solicitarea Kievului a fost transmisă prin Mecanismul European de Protecţie Civilă şi prin Centrul Euro-Atlantic de Coordonare şi Răspuns la Dezastre, pentru acordarea de asistenţă internaţională în contextul riscului de situaţii de urgenţă de proporţii mari din cauze variate, se arată în Hotărârea CNSU. Ajutorul constă în medicamente şi dezinfectanţi.

Transportul produselor se asigură de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă pe cale rutieră, cu mijloace auto din dotare.

Fondurile necesare executării misiunii de asistenţă internaţională se alocă din bugetul Ministerului Afacerilor Interne, prin structurile competente, se mai precizează în Hotărârea CNSU.

În anexa Hotărârii, se face precizarea că medicamentele – antibiotice, analgezice, antiinflamatoare - au fost oferite cu titlu gratuit de S.C Antibiotice S.A Iaşi şi S.C Terapia S.A Cluj.

 

Medic