Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) aduce în atenţie importanţa serviciului public de ambulanţă şi face un apel pentru măsuri urgente şi concrete pentru asigurarea de resurse umane suficiente pentru a acoperi nevoile bucureştenilor.


Medici, asistenţi medicali, ambulanţieri, operatori – toţi fac parte din serviciul de ambulanţă şi depun eforturi, clipă de clipă, pentru sănătatea populaţiei, se arată într-un comunicat al CMMB. În Bucureşti – Ilfov, aproximativ 900 de persoane, dintre care circa 100 de medici, deservesc un număr de 2.583.460 locuitori (2.139.439 în Bucureşti si 444.021 în judeţul Ilfov, conform Institutului Naţional de Statistică), la care se adaugă persoanele aflate în tranzit, studenţi, cetăţeni străini.

Deficitul de personal cu care se confruntă serviciul de ambulanţă este enorm, se mai arată în comunicat.

Numai anul trecut, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a răspuns unui număr de aproximativ 550.000 de solicitări. Aceasta înseamnă, în medie, aproape 23 de solicitări pe oră, în fiecare oră a fiecărei zile.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov dispecerizează în medie 98 de echipaje pe tura de zi, dintre care 88 de echipaje proprii şi 10 echipaje ale serviciilor de ambulanţă private, iar pe tura de noapte -  81 de echipaje, dintre care 73 echipaje proprii şi 8 echipaje ale ambulanţelor private.

 

Psihiatru (2)