Colegiul Medicilor din România (CMR) reafirmă implicarea întregului corp profesional al medicilor în efortul de a limita efectele pandemiei de COVID-19, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.


„Ca reprezentanţi ai medicilor, reiterăm importanţa asigurării respectării onoarei, libertăţii şi independenţei profesionale a medicului, precum şi dreptul acestuia de decizie în exercitarea actului medical în conformitate cu art. 414 lit. b din legea 95/2006”, transmit reprezentanţii CMR.

Colegiul Medicilor din România precizează că este fundamental ca toate actele şi reglementările care fac referire la activitatea medicilor, inclusiv cele realizate şi aplicate în pandemie, să fie elaborate fără a aduce atingere libertăţii şi independenţei profesionale.

„Din acest motiv, reafirmăm dorinţa şi necesitatea ca, pentru realizarea oricărui document oficial care are legătură cu exercitarea activităţii profesionale a medicilor, este fundamental să existe o consultare cu reprezentanţii Colegiului Medicilor din România”, potrivit comunicatului semnat de Biroul Executiv al CMR.