Bayer aduce în România un tratament ce poate deveni noul standard terapeutic pentru pacienţii cu ateroscleroză şi risc cardiovascular crescut. Studiul COMPASS, realizat pe 27.000 de pacienţi din 33 de ţări, relevă că Rivaroxaban (Xarelto®) în doză de 2,5 mg de două ori pe zi în combinaţie cu Aspirina 100 mg o dată pe zi a redus riscul evenimentelor cardiovasculare majore (deces de cauză cardiovasculară, infarct miocardic, acident vascular cerebral) cu 24%, comparativ cu Aspirina 100 mg o dată pe zi, la pacienţii cu boală aterosclerotica stabilă.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că tratamentul reduce cu 23% mortalitatea la pacienţii cu boală coronariană ischemica cronică şi factori de risc şi reduce cu 70% riscul de amputaţii majore la pacienţii cu boală arterială periferică.

Relevanţa acestui studiu pentru România este una cu atât mai mare, dacă ţinem cont că 423 de pacienţi din 19 centre din România au fost înrolaţi în acest studiu, iar coordonator naţional a fost prof. dr. Dragoş Vinereanu, preşedintele Societăţii Române de Cardiologie şi membru în Steering Committe studiul COMPASS.

„Studiul COMPASS reprezintă un pas enorm în cardiologia modernă. Pentru prima dată un tratament nou demonstrează o eficacitate superioară faţă de „bătrâna” Aspirină în boala aterosclerotică stabilă, cu reducerea evenimentelor cardiovasculare majore şi creşterea supravieţurii pacienţilor”, a declarat prof. dr. Dragoş Vinereanu, preşedintele Societăţii Române de Cardiologie.

România, a cincea ţară în care anticoagulantul de la Bayer este lansat

România, alături de Germania, Suedia, Marea Britanie şi Olanda, devine a cincea ţară în care este disponibilă noua opţiune de tratament oferită de Bayer pentru afecţiunile cardiovasculare.

Lansarea în ţara noastră vine ca urmare a aprobării de către EMA (Agentia Europeană a Medicamentului) a regimului de administrare a medicamentului Xarelto® (Rivaroxaban) în doză de
2,5 mg de două ori pe zi în combinaţie cu Aspirina (acid acetilsalicilic) 75–100 mg o dată pe zi pentru prevenţia evenimentelor aterotrombotice la pacienţii adulţi cu boală arterială coronariană sau cu boală arterială periferică simptomatică cu risc înalt de evenimente ischemice.

Rivaroxaban (Xarelto®) este unicul anticoagulant oral (NOAC) din grupul de non-antagonişti ai vitaminei K care în combinaţie cu Aspirina (acidul acetilsalicilic) este indicată pentru prevenţia evenimentelor aterotrombotice la pacienţii cu boală arterială coronariană (boala cardiacă ischemică) sau cu boală arterială periferică simptomatică cu risc înalt de evenimente ischemice.