Comisia Europeană, prin Reţeaua SANTE COVID19, iniţiază proiectul „The Web conferencing support system for the clinical management of COVID19 patients” (COVID19 - CMSS) pentru a veni în sprijinul medicilor care luptă împotriva noului coronavirus. Managerii spitalelor COVID19 din România sunt invitaţi să desemneze 1 – 2 medici din propria unitate pentru ca aceştia să poată intra în contact cu specialişti din alte ţări europene, cu privire la cazurile mai complexe şi să schimbe/să compare informaţii/diagnostice.

Evoluţia pandemiei COVID19 afectează statele membre europene cu diferite niveluri de severitate şi într-un ritm diferit, iar situaţia epidemiologică evoluează foarte repede. Mulţi pacienţi au nevoie de îngrijiri extrem de specializate în spitale de nivelul al treilea. Experienţa practică privind modul de gestionare a pacienţilor şi, în special, a cazurilor grave este limitată, iar tehnicile şi tratamentele concrete aplicate pacienţilor cu COVID19 sunt, în multe cazuri, experimentale.

Reţeaua SANTE-COVID19 vine în sprijinul profesioniştilor din Sănătate, permiţând un schimb rapid de cunoştinţe şi experienţe. Mai exact, sistemul de asistenţă pentru conferinţe web pentru managementul clinic al pacienţilor cu COVID19 (COVID19 - CMSS) va sprijini toate spitalele din Europa care tratează cazuri complexe de COVID19, oferind un mijloc de comunicare ce le va permite clinicienilor să consulte alţi clinicieni din toată Europa şi să schimbe/să compare informaţii/diagnostice.

În acest sens, managerii spitalelor COVID19 sunt invitaţi să desemneze 1 – 2 medici (clinicieni sau manageri de caz) din propria unitate pentru ca aceştia să poată intra în contact cu specialişti din alte ţări europene.

Trimiteţi datele persoanelor desemnate la adresa de E-mail: SANTE-COVID19@ec.europa.eu

Teleconferinţele vor fi organizate, gratuit, prin Webex, în fiecare zi, între orele 8.00 şi 21.00. În cadrul teleconferinţelor, se pot prezenta documente, radiografii etc., cu menţiunea că datele pacienţilor nu pot fi distribuite.

Medichub vă pune la dispoziţie documentele de prezentare şi utilizare a COVID19 - CMSS, precum şi Declaraţia de confidenţialitate.