Având sediul central în Japonia, compania bio-farmaceutică Takeda a împlinit anul acesta 241 de ani de activitate. Activitatea companiei se concentrează pe patru domenii terapeutice importante: oncologie, boli rare, neuroştiinţe şi gastroenterologie.

 

În tot acest parcurs, compania, lider recunoscut la nivel global, rămâne fidelă valorilor şi principiilor solide care au susţinut evoluţia companiei de-a lungul timpului, se arată într-un comunicat.

Povestea Takeda începe de la fondarea ei: în 1781, Chobei Takeda I începea să comercializeze medicamente japoneze şi chinezeşti din plante în Doshomachi, cartierul medicinei din Osaka, Japonia.

Fondatorul Takeda dobândeşte o reputaţie de integritate a afacerii şi calitate a produselor şi serviciilor. Aceste caracteristici şi valori se perpetuează de-a lungul anilor şi sunt încorporate în filozofia Takeda, care stă şi astăzi baza funcţionării companiei.

La scurt timp după începerea activităţii farmaceutice, a fost înfiinţată divizia de testare. În 1915, a fost înfiinţată divizia de cercetare, care a cercetat şi dezvoltat noi produse farmaceutice. Sistemul de cercetare şi dezvoltare (R&D) implementat în această perioadă a fost fundamentul care a dus la transformarea Takeda în compania care este astăzi, prezentă în 80 de ţări şi cu peste 50.000 de angajaţi.

„Avem o istorie de 241 de ani şi cred că longevitatea Takeda se datorează faptului că întotdeauna am ales să privim înainte şi să tratăm pacienţii ca pe o familie, punându-i în centrul a tot ceea ce facem. Atât la nivel global, cât şi la nivel regional, vom continua să oferim o creştere durabilă prin asigurarea accesului pacienţilor la tratamentele noastre inovatoare. Takeda şi-a păstrat aceleaşi valori încă de la înfiinţare - integritate, echitate, dreptate şi perseverenţă - chiar dacă instrumentele pe care le folosim s-au schimbat în timp, am evoluat şi ne-am adaptat constant”, a declarat Cristina Barbu, Country Head Takeda România.

Takeda se află în slujba pacienţilor de pretutindeni, prin cercetarea şi dezvoltarea produselor inovatoare în arii terapeutice majore, dar care investeşte, de asemenea, şi în cercetarea şi dezvoltarea terapiilor derivate din plasmă şi în vaccinuri, se mai arată în comunicat. 

 



Farmacist