Chiesi România devine membru în Coaliţia România Sustenabilă (CRS) şi îşi reafirmă angajamentul faţă de oameni, societate şi mediu, precum şi dorinţa de a contribui la îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă la nivel de ţară.


Coaliţia România Sustenabilă este o iniţiativă privată, apolitică, coordonată şi dezvoltată de Ambasada Sustenabilităţii în România ca parte a planului de implementare şi monitorizare a Strategiei Naţionale de Dezvoltare Durabilă. Coaliţia reuneşte peste 140 de organizaţii - companii şi ONG-uri, se arată într-un comunicat. 

Prin apartenenţa la Coaliţie, Chiesi România face un nou pas în direcţia dezvoltării sustenabile, angajându-se să susţină şi să implementeze proiecte cu un impact semnificativ în societate, alături de noii săi parteneri.

„La Chiesi, suntem conştienţi de faptul că sustenabilitatea nu este negociabilă. Este o responsabilitate a fiecăruia dintre noi şi o necesitate a zilelor noastre, pentru ca împreună să putem asigura un viitor mai bun pentru noi şi copiii noştri. (...) Pentru Chiesi, apartenenţa la Coaliţie este un pas firesc, care continuă direcţia companiei începută cu ani în urmă prin obţinerea certificării B Corp. Acest nou pas ne responsabilizează şi ne îndeamnă să continuăm cu energie şi entuziasm drumul început pe calea sustenabilităţii”, a declarat Daniela Mutu, Country Manager Chiesi România.

B Corp reprezintă o certificare internaţională care măsoară performanţa socială şi impactul asupra mediului pe care o companie îl generează. Comunitatea B Corp include peste 6.000 de companii din peste 80 de ţări, al căror obiectiv comun este să folosească afacerile ca o forţă spre a face bine.

În privinţa măsurilor concrete luate de grup pentru reducerea amprentei de carbon asupra mediului, compania foloseşte exclusiv hârtie de tip FSC pentru ambalajele produselor, care implică gestionarea corectă, transparentă şi responsabilă a resurselor naturale. De asemenea, lucrează la dezvoltarea unor dispozitive inovatoare, utilizate în tratamentul astmului şi al BPOC, care vor reduce amprenta de carbon a produsului cu aproape 90%.

Compania a dezvoltat, împreună cu partenerii săi Codul de Interdependenţă, primul cod de etică aplicabil întregului lanţ de producţie, care are scopul de a crea un ecosistem durabil şi a ghida companiile să fie mai sustenabile.

Grupul Chiesi s-a angajat să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2035.

Chiesi este un grup biofarmaceutic internaţional orientat către cercetare cu sediul în Parma, Italia. Din anul 2019, Chiesi este cel mai mare grup farmaceutic certificat B Corp, iar în 2022, grupul a obţinut recertificarea B Corp, cu un calificativ mai mai mare decât în 2019.

 




Farmacist