Membrii delegaţi ai tuturor asociaţiilor membre ale Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF) şi-au ales în data de 31.03.2018, o nouă conducere.

Aşa cum este firesc şi statutar, după opt ani de mandat, dna Dr. Rodica Tănăsescu a predat ştafeta mai tânărului său coleg, dl. Dr. Dina Mergeani.

Dr. Dina Mergeani este medic primar Medicină de familie, medic formator MF şi reprezentant al Asociaţiei “Tomis” din Constanţa. Îşi desfăşoară activitatea de medic de familie într-un cabinet medical din localitatea Constanţa, Jud. Constanţa din anul 2002 iar din anul 2013 ocupă funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Medicilor de Familie “Tomis” Constanţa. Din anul 2013 este membru în Senatul SNMF.

În echipa de conducere a SNMF, au mai fost aleşi vicepreşedinţi şi secretari membri ai organizaţiilor medicilor de familie din Bucureşti-Ilfov, Iaşi, ureş, Dolj şi Braşov.

Proiectele dezvoltate de către SNMF până în prezent au făcut ca specialitatea noastră  să crească atât în percepţia publică cât şi în rândul celorlalte specialităţi. Parteneriatele cu alte Societăţi profesionale, eforturile depuse în ultimii ani, au adus SNMF recunoaştere naţională şi internaţională, devenind unul dintre interlocutorii respectaţi în relaţia cu autorităţile dar şi cu publicul larg. Efortul depus în acest sens de conducerea de până acum a fost omagiat de către colegii prezenţi. Cu siguranţă aceste acţiuni vor fi continuate, iar SNMF asigură partenerii şi colegii că vor găsi în continuare sprijin în noi.

Cu toate acestea, există şi proiecte noi care aşteaptă să fie demarate. Votul actual a evidenţiat că se doreşte o dinamică nouă a SNMF orientată spre promovarea şi dezvoltarea asociaţiilor locale şi arată deschidere către membrii mai tineri din societate. Se doreşte o nouă strategie în sprijinul tuturor medicilor de familie, atragerea de proiecte noi către SNMF şi, în acelaşi timp, dezvoltarea specialităţii noastre pe plan profesional.

Mult succes noii echipe şi vânt bun în pânze!

Noua conducere SNMF:

Preşedinte: Dr. Dina Mergeani (Constanţa)

Vicepreşedinţi:

Dr. Rodica Tănăsescu (Bucureşti)

Dr. Remus Şipos (Târgu Mureş)

Dr. Gindrovel Dumitra (Dolj)

Dr. Andrea Neculau (Braşov)

Dr. Răzvan Miftode (Iaşi)

Secretari:

Dr. Daciana Toma (Bucureşti)

Dr. Dana Ştefana Popescu (Iaşi)