După 8 ani la conducerea Institutului Clinic Fundeni, conf. dr. Carmen Orban se alătură echipei manageriale a Grupului Monza România, în calitate de Director General.

„Mulţumesc întregii echipe a Institutului Clinic Fundeni cu care am conlucrat pe durata celor peste 8 ani de mandat în funcţia de manager. Când mă refer la echipa Instutitului fac trimitere atât la doamnele şi domnii Miniştri ai Sănătăţii cu care am colaborat foarte bine în interesul pacientului Institutului, cât şi la echipa managerială şi personalul medical al Institutului care au dovedit o înaltă ţinută profesională”, a declarat conf. dr. Carmen Orban, manager al Institutului Clinic Fundeni, începând cu 2011.

De la stat la privat

Reprezentanţii Monza au punctat, în comunicatul trimis presei, că dr. Carmen Orban a susţinut întotdeauna necesitatea unei permanente conlucrări medicale, de completare reciprocă, între spitalele de stat şi cele private.

„Ne bucurăm că un profesionist de talia conf. dr. Carmen Orban a ales să facă parte din echipa noastră”, a declarat Luca Militello, CEO Grupul Monza România. „Viziunile sunt comune şi politica Grupului Monza a fost întotdeauna aceea de a pune pacientul în centrul sistemului. Vrem să vorbim mai mult şi mai des despre performanţele sistemului medical din România si despre profesionalismul corpului medical. Şi asta pentru că medicii români sunt foarte buni şi concurează cu succes cu cei din marile clinici ale lumii. Este clar că împreună putem duce medicina românească la un alt nivel.”

Conf. Dr. Carmen Orban îşi va începe activitatea în cadrul Grupului Monza luni, 19 august 2019. Aceasta declară că a acceptat noua provocare în carieră, deoarece consideră că „sistemul medical privat poate creşte organic prin satisfacerea interesului pacientului de a beneficia de servicii medicale optime în condiţii de siguranţă”.

Funcţia de manager al Institutului Clinic Fundeni va fi preluată de dr. Alina Tănase, ministrul Sorina Pintea semnând ordinul de numire în funcţie încă de luni, 12 august 2019. Dr. Alina Tănase este, în prezent, coordonatorul Programului de Transplant Medular şi a fost directorul medical al Institutului Clinic Fundeni între 2011 şi 2016.