Conf. dr. Laurenţiu Simion, unul dintre organizatorii Zilele Medicale şi Ştiintifice ale Institutului Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu Bucureşti, a făcut, pentru MedicHub, o declaraţie legată de eveniment.


„E o tradiţie să organizăm, în fiecare an, Zilele Institutului Oncologic, aşa cum şi colegii, prietenii -  şi, de ce să nu spunem, «concurenţii» noştri de la celelalte două institute oncologice din Cluj şi din Iaşi -  fac în fiecare an”, a spus conf. dr. Laurenţiu Simion.

„Pandemia, cu toate inconvenientele ei, nu poate să ne oprească să ne ocupăm în continuare de bolnavii de cancer, pentru că ei au nevoie de noi. Încercăm, anul acesta, o modalitate nouă de a organiza Zilele Institutului Oncologic, de a modifica formatul, să zicem standard, al sesiunilor ştiinţifice, care presupunea prezentări de cazuri, de experienţe personale sau de tehnici, şi să introducem formatul de comisie oncologică. Să discutăm cazurile prezentate, cel puţin în prima parte a fiecărei sesiuni, în acest format, cu participarea chirurgilor oncologi, a radioterapeuţilor, a oncologilor medicali, a specialiştilor în radiologie şi imagistică medicală şi a anatomopatologilor”, a subliniat conf. dr. Laurenţiu Simion.

 „Ne dorim ca această abordare modernă, care a devenit regulă în lumea civilizată, să devină regulă şi în România. Pe de o parte, să devină regulă pentru medicii deja în activitate, care poate că nu au fost formaţi chiar în această modalitate, pe de altă parte să devină regulă pentru studenţii şi mai ales pentru rezidenţii pe care îi pregătim, care sunt şi ei invitaţi în număr mare şi care vor participa, sunt convins, cu multe lucrări interesante la Zilele Institutului”.


Oncolog