Conferinţa Naţională de Pediatrie Ediţia 2021 va avea loc cu prezenţă fizică (numărul de participanţi fizic va fi limitat conform normelor legale în vigoare la data desfăşurării) şi online, live şi înregistrat, în perioada 7-10 aprilie 2021, facilitând reunirea unui număr mare de pediatri din toată ţara, chiar în condiţiile epidemiologice deosebite pe care le traversăm, precum şi învăţarea, actualizarea cunoştinţelor şi schimbul de informaţii.


Ediţia din acest an a Conferinţei Naţionale de Pediatrie va avea loc sub sloganul „Medicina merge mai departe în sprijinul şi ajutorul pacienţilor!” şi se va desfăşura în Sala „Ion Heliade Rădulescu” din cadrul Academiei Române, precum şi online.

Conferinţa, care va fi creditată EMC, are statut de Curs de Educaţie Medicală Continuă şi este adresată tuturor medicilor interesaţi de temele conferinţei, în special celor cu specializarea Pediatrie şi Medicină de familie.


Secţiunile Conferinţei sunt:

  • Alergologie, Imunologie
  • Boli infecţioase şi HIV
  • Cardiologie pediatrică
  • Cercetare în pediatrie
  • Endocrinologie şi Diabet
  • Gastroenterologie şi Nutriţie
  • Genetică medicală
  • Hematologie şi Oncologie
  • Medicină respiratorie
  • Nefrologie
  • Neurologie şi Psihiatrie
  • Reumatologie
  • Urgenţe pediatrice majore
  • Varia


Cum se vor desfăşura lucrările ştiinţifice

Toţi medicii participanţi vor primi pe e-mail, cu minimum 24 de ore înaintea începerii Conferinţei, Ecusonul oficial, care va conţine numele de user şi parola necesare intrării în platforma online a Conferinţei.

Cu aceste date, se loghează pe un cont propriu dedicat (unde audienţa poate fi măsurată deoarece doar în baza prezenţei pe platformă se va acorda punctajul EMC integral).

În Programul Conferinţei, vor exista expuneri „must-carry”, adică obligatoriu de văzut pentru a obţine creditele şi/sau pentru a avansa la următoarea prezentare.

Conferinţa va avea în componenţă înregistrări şi transmisiuni live din mai multe locaţii unde speakerii sunt prezenţi.

Participanţii vor putea interacţiona online cu speakerii şi pot adresa întrebări suplimentare. La cerere, se pot pune la dispoziţie înregistrarea prezentării sau documentul în power point (doar cu acordul autorilor).

Certificatul EMC va fi trimis prin e-mail, în săptămâna următoare conferinţei, fiecărui participant validat şi care a fost prezent pe platforma online în timpul Conferinţei.

Certificatul de autor de comunicare orală sau poster va fi trimis prin e-mail, în săptămâna următoare conferinţei, fiecărui autor validat şi care a fost prezent pe platforma online.


Alte informaţii utile

Ediţia 2020 a Protocoalelor de diagnostic şi tratament în Pediatrie va fi oferită gratuit, în varianta tipărită, celor care participă fizic (cu excepţia celor ce au primit la ediţia precedentă şi în limita disponibilităţii).

Certificatul EMC va fi autentificat prin semnătura electronică a societăţii şi expediat participanţilor prin e-mail.

Ecusonul va fi trimis fiecărui participant în format electronic, fiind autentificat prin semnătura electronică a societăţii. Ecusonul va conţine user şi parolă, plus informaţii importante despre Conferinţă.

Mapa este disponibilă în format electronic şi conţine link către materiale informative importante, inclusiv către Volumul de Rezumate oficial al Conferinţei. Aceasta va fi disponibilă şi în format tipărit pentru participarea fizică.

Participanţii fizic la Conferinţă vor putea urmări lucrările pe ecranul sălii „Ion Heliade Rădulescu” - Academia Română şi vor putea asista la sesiunile de Q&A cu moderatorii prezenţi.

Accesul online la lucrările Conferinţei se va face pe baza contului de utilizator şi a parolei furnizate de organizatori fiecărui participant validat. Toţi participanţii vor beneficia de o „bară de stare/de progres” cu ajutorul căreia vor şti în permanenţă dacă sunt eligibili pentru Certificatul EMC integral sau cât mai au audiat.

Până la începerea Conferinţei va fi permis accesul tuturor medicilor pe platforma online, pentru familiarizarea cu aceasta.

După încheierea Conferinţei şi în afara acesteia (fără creditare şi fără evidenţa orelor de curs parcurse), cele mai multe dintre lucrări vor fi disponibile gratuit tuturor medicilor până la data de 24 aprilie 2021 (cu acordul scris al lectorilor/autorilor).

Mai multe detalii despre eveniment puteţi găsi aici.

Pediatru