Noul set de măsuri anti-COVID-19 valabil pentru toamna şi iarna acestui an în Germania a intrat deja în vigoare, în condiţiile în care ţara se pregăteşte pentru o creştere a cazurilor de îmbolnăvire.


Măştile de tip FFP2 sunt obligatorii în trenurile de lungă distanţă pentru persoanele cu vârsta peste 14 ani, informează dpa şi Agerpres. Pe pe de altă parte, obligativitatea purtării măştii a fost ridicată în cazul călătoriilor cu avionul, la fel ca în alte ţări din UE, începând din vara acestui an.

Măştile FFP2 sunt de acum obligatorii în spitale, căminele de bătrâni şi cabinetele medicilor. Pentru accesul în căminele de bătrâni şi în unităţile sanitare este necesară prezentarea unui test negativ COVID. Angajaţii acestor instituţii trebuie testaţi de mai multe ori pe săptămână.

Autorităţile locale vor putea introduce obligativitatea purtării măştilor în trenurile şi autobuzele locale, precum şi în spaţiile interioare - magazine, restaurante şi săli de evenimente.

În şcoli şi grădiniţe, testele COVID pot deveni obligatorii, în timp ce se poate introduce şi obligativitatea măştii, însă numai din clasa a cincea (de la 11 ani), dacă este necesară menţinerea cursurilor cu prezenţă fizică. Landurile pot impune măsuri suplimentare.

Ministrul sănătăţii, Karl Lauterbach, a declarat vineri că Germania se confruntă deja cu începutul unui nou val de COVID-19 de toamnă şi a cerut aplicarea de măsuri pentru evitarea „unei situaţii suplimentare de stres”.

„Ne aflăm în mod clar la începutul unui val de toamnă şi iarnă, nu doar în Germania, ci şi la nivel internaţional”, a spus ministrul german la o conferinţă de presă dedicată analizei evoluţiei pandemiei COVID.

 
ORL