Poliţiştii au efectuat 15 percheziţii domiciliare şi la două sedii de firme în Bucureşti, într-un dosar în care 10 persoane au fost vătămate în urma unor operaţii estetice, informează IGPR.


„Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa - Serviciul Municipal de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pun în aplicare 15 mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi evaziune fiscală. Percheziţiile sunt efectuate în municipiul Bucureşti, la locuinţele a două persoane fizice, cercetate pentru comiterea faptelor şi la sediile a două persoane juridice, care au ca obiect de activitate prestarea de servicii medicale”, precizează reprezentanţii IGPR, citaţi de Agerpres.

Din cercetările efectuate în dosar a rezultat că, în perioada august 2020 - ianuarie 2024, un bărbat ar fi efectuat intervenţii chirurgicale estetice şi reconstructive, în urma cărora ar fi rezultat vătămarea corporală a zece persoane.

Prejudiciul cauzat în dosar este de 1.978.000 de euro.

„În urma extinderii cercetărilor, în cauză se efectuează verificări şi cu privire la săvârşirea infracţiunilor de corupere sexuală şi rele tratamente aplicate minorului”, mai anunţă IGPR.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. La acţiune participă şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economico - Financiare şi Serviciul Criminalistic, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigaţii Criminale, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

 Alergologia