Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că România va primi de la Coreea de Sud o donaţie de echipamente medicale şi IT în valoare de aproximativ opt milioane de dolari.


„Sunt echipamente pentru INSP şi centrele regionale de sănătate publică. (...) Au fost la Iaşi, în centrele regionale de sănătate publică. Au fost şi aici, la Bucureşti. Avem, în momentul de faţă, toate elementele de natură logistică discutate încât această donaţie, care valorează circa opt milioane de dolari, să poată să ajungă în România începând cu jumătatea anului până în luna noiembrie. Presupune un transport din Republica Coreea de echipamente foarte complexe pentru controlul apei, controlul tutunului şi substanţelor conţinute de tutun, supravegherea şi controlul bolilor transmisibile, care înseamnă echipamente de diagnostic, de secvenţiere. Toate aceste lucruri vor ajunge în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara şi Târgu Mureş, la centrele regionale de sănătate publică”, a spus Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Gestul Coreei de Sud vine în contrapartidă cu o donaţie de vaccinuri împotriva SARS-CoV-2, făcută de România acestei ţări.

„O echipă întreagă a venit din Coreea ca să stabilim împreună detaliile acestei donaţii. Este foarte complexă din punct de vedere al conţinutului”, a mai spus Rafila.

Ministrul Sănătăţii a arătat că echipamentele sunt noi, de ultimă generaţie: „La sfârşitul acestui proiect, România va avea o capacitate de stocare pentru produse biologice, pentru vaccinuri, pentru alte produse de bune calitate”, a explicat el.






Alergologia