Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat lansarea unei proceduri de „revizuire continuă” a vaccinului chinezesc anti-COVID-19, dezvoltat de Sinovac, ceea ce deschide calea unei eventuale cereri de autorizare în Uniunea Europeană.


Decizia Comitetului EMA pentru medicamente de uz uman de a începe revizuirea continuă se bazează pe rezultatele preliminare ale studiilor de laborator (date non-clinice) şi ale studiilor clinice, explică într-un comunicat autoritatea de reglementare europeană, citată de AFP şi dpa şi preluată de Agerpres.

Comitetul a confirmat că vaccinul CoronaVac stimulează producţia de anticorpi împotriva coronavirusului şi, prin urmare, poate fi eficient împotriva bolii. Nu se ştie însă cât va dura procesul de revizuire.

Vaccinul Sinovac a prezentat rate de eficacitate între 50% şi 90%, în cadrul diferitelor studii, şi este autorizat la ora actuală în China, Indonezia, Brazilia şi Turcia, notează Reuters, preluată de Agerpres.

Vaccinul conţine virusuri inactivate de SARS-CoV-2, pentru a stimula organismul să producă anticorpi.

La începutul lunii trecute, Sinovac anunţa că a treia unitate de producţie pentru acest vaccin era gata, ceea ce dublează capacitatea anuală la 2 miliarde de doze. Peste 200 de milioane de doze de CoronaVac au fost livrate la nivel global.


Farmacist