Asociaţia Română a Producătorilor de Medicamente fără Prescripţie, Suplimente Alimentare şi Dispozitive Medicale (RASCI) anunţă un nou consiliu director, care va ghida asociaţia într-o perioadă de inovaţie şi colaborare extinsă.


Alegerile au avut loc în cadrul ultimei adunări generale, la finalul anului trecut, iar noul mandat este pentru o perioadă de doi ani.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2024, funcţia de preşedinte este ocupată de Costin Ioan Vasilescu, Head of Regulatory & Safety SEE în cadrul Reckitt Benckiser, în timp ce noul vicepreşedinte al Asociaţiei este Cătălina Florea, Country Regulatory Affairs Lead Romania & Moldova în cadrul Haleon.

„Este o onoare să preiau acest rol şi să conduc asociaţia într-o nouă eră de creştere, colaborare şi inovaţie. Vom continua misiunea RASCI în această nouă formulă, construind pe succesul demersurilor noastre anterioare, ceea ce înseamnă că vom continua să promovăm accesul la produse de îngrijire personală de înaltă calitate şi să contribuim la sănătatea şi bunăstarea populaţiei. Prin colaborarea noastră strânsă şi parteneriatele puternice cu autorităţile, profesioniştii din domeniul sănătăţii şi alte organizaţii relevante, ne propunem să influenţăm pozitiv industria locală de self-care. Împreună, putem face o diferenţă semnificativă în vieţile celor pe care îi deservim şi să contribuim la o mai bună educaţie în materie de sănătate”, a declarat Costin Ioan Vasilescu, preşedinte RASCI.

Costin Ioan Vasilescu a fost anterior vicepreşedinte al RASCI şi membru în consiliul director al asociaţiei, cu o experienţă de 20 de ani în industria farmaceutică, dintre care peste 10 în poziţii de coordonare în departamente de Regulatory Affairs din cadrul mai multor companii de renume de pe piaţa din România.

Cătălina Florea a ocupat anterior în cadrul RASCI funcţia de membru în Consiliul Director şi Lead al Grupului de lucru OTC & Dispozitive Medicale, având o experienţă de peste 16 ani în industria de self-care. Ea a activat ca specialist şi a coordonat departamente de Regulatory Affairs în diverse companii din piaţa locală de îngrijire personală.

Din echipa de conducere, cu rol de membri ai consiliului director, fac parte şi Thomas Bosment - Country Head Romania & Moldova în cadrul Sanofi Consumer Healthcare, Ramona Brumă - Head of Regulatory Affairs în cadrul Bayer Consumer Health şi Teodor Profir - Country Manager Kenvue Romania.

„De-a lungul timpului, RASCI şi-a asumat responsabilitatea de a contribui activ la demersurile de stabilire a unui cadru optim de reglementare, inclusiv prin propunerea de iniţiative care să vină în întâmpinarea unor provocări identificate la nivelul industriei de îngrjire personală, prin reducerea sau eliminarea întârzierilor mari în procesul schimbare a clasificării de la statutul de Rx la cel de OTC pentru medicamente, introducerea publicităţii OTC-urilor în online, precum pe platformele de social media şi în aplicaţiile mobile, sau posibilitatea expunerii OTC-urilor în faţa tejghelei în farmacii”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, asociaţia a susţinut promovarea accesului la informaţii de calitate despre sănătate şi a susţinut iniţiative pentru îmbunătăţirea educaţiei în materie de sănătate.

Pentru anul în curs, RASCI va găzdui un eveniment major, în colaborare cu Nicholas Hall Group of Companies – o platformă pentru a împărtăşi informaţii de ultimă oră, pentru a discuta despre provocările curente şi pentru a consolida parteneriatele din industrie.






Farmacist