Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) a operaţionalizat o nouă secţie ATI COVID-19 formată din 14 paturi şi deservită de 38 de medici şi personal de specialitate din cadrul spitalului.


Din cele 14 paturi, 7 sunt nou înfiinţate cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, iar alte 7 au fost realocate din Secţia Clinică ATI a SUUMC - structură care susţine activitatea medicală şi chirurgicală pentru urgenţe şi cazurile cronice, altele decât cele din patologia COVID -19, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Noua secţie respectă toate criteriile epidemiologice de funcţionare, cu circuite izolate şi personal medical dedicat şi s-a constituit prin mobilizarea resurselor proprii. Şase medici ATI, 18 asistenţi medicali, 12 infirmiere şi 2 brancardieri, care până astăzi îşi desfăşurau activitatea în alte secţii medicale, s-au oferit să susţină eforturile echipelor medicale din ATI.

Secţia este dotată, pentru asigurarea monitorizării complexe şi a ventilaţiei mecanice avansate, cu staţii de infuzie automată, oxigen şi aer comprimat. La nivelul acestei structuri se mai află un microlaborator „point-of-care”, un ecograf 3D şi un sistem de epurare extracorporală. Secţia este conectată prin sisteme de telemedicină cu toate laboratoarele, compartimentele şi secţiile medicale din unitatea spitalicească.

Noile paturi se adaugă celor 10 intermediare, operaţionalizate în cursul lunii trecute la nivelul Secţiei Pneumologie a spitalului. SUUMC mai asigură, prin intermediul Secţiei ATI din cadrul Formaţiunii Medicale ROL 2 – COVID-19 de la Institutul Ana Aslan, asistenţa medicală de specialitate pentru cazurile grave.

Sursă foto: Facebook Ministerul Apărării Naţionale

 

ORL