Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a preluat conducerea interimară a Ministerului Sănătăţii. El a discutat cu cei din echipa instituţiei despre menţinerea capacităţii unităţilor sanitare pentru gestionarea valului patru al pandemiei şi a fluxurilor mixte COVID şi non-COVID din spitale.


În opinia ministrului interimar, cel mai important lucru este menţinerea capacităţii instituţionale a unităţilor sanitare de gestionare a pandemiei, în contextul valului patru, informează Agerpres.

„S-a pregătit această decizie, pe care categoric o susţinem, în sensul menţinerii deschise a spitalelor cu fluxuri mixte COVID şi non-COVID”, a spus ministrul.
El s-a mai referit la legislaţia pentru care trebuie asigurate reglementările secundare: ordin de ministru pentru tichetele de masă acordate celor care se vaccinează, ordinul aflat în lucru cu Loteria Română.

„De asemenea, sunt două acte normative legate de posibilitatea de vaccinare a cetăţenilor străini în România, respectiv de testare a personalului medical nevaccinat, şi vom lua repede, din mers aceste reglementări”, a mai precizat Cseke Attila.

El i-a îndemnat pe părinţi să îşi vaccineze copiii şi pe cadrele didactice să se imunizeze, şi a precizat că va avea o discuţie cu Ministrul Educaţiei pe tema începerii şcolii.

„Scopul nostru este acela de a asigura menţinerea prezenţei fizice a elevilor - sigur, în anumite condiţii”, a spus ministrul interimar.

 

Alergologia