Sirenele ambulanţelor vor suna miercuri, 28 iulie, la ora 10.00, pentru a marca Ziua Naţională a Ambulanţei din România şi 115 ani de existenţă a instituţiei.


Ziua de 28 iulie, declarată oficial, prin Legea nr. 22/2015, ca Ziua Naţională a Ambulanţei din România, nu va putea fi sărăbătorită public anul acesta, din cauza continuării stării de alertă şi a pandemiei, se arată într-un comunicat al Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa.

Drept urmare, festivitatea naţională nu se va desfăşura cu public dar, prin intermediul mass media, cei 11.500 de angajaţi transmit românilor „Salutări de bine şi multă sănătate”, sub deviza istorică „Totdeauna şi tuturor, gata pentru ajutor!”.

Saluturile vor fi susţinute de sunetul sirenelor din toate serviciile de ambulanţă, la ora 10.00. Steagul Ambulanţei va fi prezentat de un grup de trei persoane, îmbrăcate în ţinuta de ceremonii. La final, se va difuza Imnul Ambulanţei, se mai arată în comunicat.

Agerpres notează că, în 1906, funcţiona prima „Salvare”, la iniţiativa profesorului Nicolae Minovici.

Societatea de Salvare din Bucureşti îşi desfăşura activitatea sub deviza „Totdeauna şi tuturor, gata pentru ajutor!”. Primul echipaj era o trăsură cu cai, condusă de un vizitiu şi de un sergent de oraş, sediul aflându-se într-o clădire de pe cheiul Dâmboviţei.


ORL