Ca în orice meserie, îți dorești să evoluezi, să ai propriul tău cabinet, pacienți fideli și posibilitatea de a te extinde, de a-ți dota cabinetul cu aparatură medicală performantă. În momentul în care pui pe hârtie toate lucrurile, realizezi că pe lângă timpul pe care trebuie să-l aloci avizărilor, ai nevoie de o sursă de finanțare foarte bună, iar acest lucru este principalul tău obstacol. Amânarea nu aduce întotdeauna cu sine și soluția.

Primul pas: O firmă de contabilitate

Nu lăsa această nevoie să stea în calea visului tău. În primul rând, poți scăpa de toată alergătura cauzată de acte dacă vei apela la o firmă de contabilitate. Persoane specializate te vor ajuta să găsești cea mai potrivită formă de organizare, fie că vorbim de PFI (persoană fizică independentă), CMI (cabinet medical individual) sau SRL (societate comercială). Ulterior, aceeași firmă te poate ajuta să-ți optimizezi taxele și impozitele, să utilizezi cheltuielile deductibile și nu uita că în acest mod vei fi mereu la curent cu schimbările legislației.

Al doilea pas: creditul pentru investiții medicale

Urmează să faci apoi pasul cel mare și să-ți pui în aplicare planul. Dacă nu dispui de fondurile necesare, poți apela la un credit de investiții medicale, da există o sursa de finanțare specializată pentru tine. Sunt bănci care oferă astfel de credite cu o valoare de până la 200.000 de euro, iar garanția pe care trebuie să o ai poate fi chiar cabinetul medical pe care urmează să ți-l deschizi.

“Este important ca medicii să știe că pot avea un sprijin și că se pot baza pe un credit atunci când vor să aibă propria lor afacere. Este normal ca fiecare început de drum profesional să fie greu, iar orice mână de ajutor poate fi de folos. Totodată, medicii trebuie să aibă și un suport în ceea ce privește primii pași pe care trebuie să-i urmeze pentru a-și înființa propriul cabinet”, susține Ionela Mișculescu, director de dezvoltare Banca Transilvania – Divizia pentru Medici.

Dacă totuși dispui de o anumită sumă de bani, dar care se dovedește a fi insuficientă pentru achiziția, construcția și dotarea cabinetului tău cu aparatură medicală performantă, există credite doar pentru achiziționare de echipamente medicale. Cu până la 100.000 de euro, îți poți dota cabinetul cu aparatura medicală pe care ți-o dorești și care te va ajuta să-ți practici meseria în condiții optime.

Așadar nu lăsa timpul să treacă pentru că acum este mult mai ușor să-ți deschizi propriul tău cabinet.